Kapitalförvaltning Göteborg


Som den stora stad Göteborg är finns det givetvis många aktörer som erbjuder finansiella tjänster i staden. Letar du efter en aktör som erbjuder kapitalförvaltning Göteborg behöver du inte leta särskilt länge. Genom en snabb sökning på nätet eller en fråga i ditt nätverk kan du säkert få fram åtminstone en handfull kapitalförvaltare att välja mellan. Givetvis kan du även se om de aktörer du redan köper finansiella tjänster av – banker, försäkringsförmedlare, fondförvaltare, med flera – även erbjuder kapitalförvaltning.

Innan du anlitar en kapitalförvaltare i Göteborg och skriver avtal om förvaltningen av ditt kapital ska du vara noga med att lära känna aktören i grunden och få tag på så mycket information som möjligt. En del kapitalförvaltare kan ha ett mycket förtroendeingivande yttre, men sedan visa sig vara opålitlig när det gäller att följa kundernas intressen. Tyvärr finns det några kapitalförvaltare som inte sköter sina åtaganden. Lyckligtvis brukar dock marknadens osynliga hand rensa bort dessa aktörer ganska snart. En metod du kan använda för att säkerställa att du har att göra med en seriös kapitalförvaltare är att leta reda på omdömen och recensioner. En kapitalförvaltare som missköter sig kan nämligen räkna om att få läsa om sina missöden i bloggar och forum på nätet.

Olika typer av kapitalförvaltning
När du anlitar en aktör för kapitalförvaltning Göteborg kan du välja mellan två olika typer av förvaltning, nämligen diskretionär förvaltning och aktiv förvaltning. Diskretionär förvaltning kan översättas med individuell förvaltning. Du anvisas en kontaktperson som sköter om förvaltningen av ditt kapital enligt de principer som du och kontaktpersonen kommer överens om. Till grund för investeringsprinciperna används faktorer som riskpreferens, placeringshorisont och placeringsinriktning. Aktiv förvaltning handlar om att du köper ett slags paket av investeringar av kapitalförvaltaren. Du har ofta ett antal färdiga lösningar att välja mellan. Det som skiljer paketen åt är främst risk och placeringshorisont.

Comments are closed.